Het Treintaalboek

Goedkoper dan een enkeltje Rotterdam – Breda 

Mijn naam is Selma Wagner. Ik ben 29 jaar oud en woon in Alkmaar. Mijn hobby en werk (cliché, maar waar) is taal. Ik heb taal altijd al fascinerend gevonden. De manier waarop we woorden gebruiken om onze gedachten, mening, kennis en ervaringen met anderen te delen. Afhankelijk van de situatie en onze gesprekspartner(s) kiezen we voor bepaalde woorden. En een bepaalde toon. Met miscommunicaties die altijd op de loer liggen. Door slecht luisteren of onhandig praten. Ik vind het fantastisch.

Het was dus ook geen verrassing dat ik Nederlandse taal en communicatie ging studeren. Dit deed ik met veel plezier aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Inmiddels werk ik als freelance tekstschrijver en communicatieadviseur voor verschillende bedrijven en ondernemingen.

Ik heb altijd met de trein gereisd om op de universiteit en mijn werk te komen. Dit doe ik nog steeds. In de coupé hoor ik de gekste taalfouten. Die ik allemaal heb verzameld en onder de noemer Treintaal verspreid.

Voor het Treintaalboek heb ik de leukste en populairste versprekingen uit mijn collectie gekozen. Met in totaal 100 taalfouten, waarvan 50 nog nooit eerder vertoond, hoop ik je aan het lachen te maken. In de coupé of ergens anders.